Κατατακτήριες εξετάσεις Κοινωνικής Εργασίας


Ανακοίνωση. Εξεταζόμενη ύλη Κατατακτηρίων Εξετάσεων έτους 2022. Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) 

Πρόγραμμα προετοιμασίας εξετάσεων έτους 2022

Έναρξη 16 Μαρτίου 2022. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη (Κοινωνική Πολιτική), Πέμπτη (Κοινωνιολογία) και Παρασκευή (Εισαγωγή στην Κοινωνική Εργασία) 19:00-21:00.

Παροχές.
# 200 τουλάχιστον ώρες σύγχρονης διδασκαλίας online (zoom) και δια ζώσης
# Εβδομαδιαία φύλλα αξιολόγησης, μηνιαία διαγωνίσματα & ειδικά θέματα εξετάσεων ετών 1997 - 2020
# Πρόσβαση σε ηλεκτρονική τάξη με σημειώσεις καθηγητών, προτεινόμενα συγγράμματα και φύλλα εργασίας
# Δυνατότητα παρακολούθησης προγράμματος ασύγχρονης διδασκαλίας e-learning
# Επιτελείο 3 εξειδικευμένων καθηγητών/τριών
# Συμβουλευτική προόδου φοίτησης
# Εξατομικευμένη προετοιμασία προσαρμοσμένη στις ανάγκες των υποψηφίων 

Κοινωνική Εργασία και Απασχόληση

Κοινωνική Εργασία - SYNELIXIS
Κοινωνική Εργασία - SYNELIXIS

Κοινωνική εργασία είναι η εφαρμοσμένη κοινωνική επιστήμη η οποία ενδυναμώνει, διατηρεί και επαυξάνει τα μέσα με τα οποία επιλύονται κοινωνικά προβλήματα, ατομικά ή συλλογικά. Εστιάζει στην πρόληψη, στη μελέτη και την ανάπτυξη προγραμμάτων για την κοινωνική ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κοινωνική ανάπτυξη. Το θεωρητικό της υπόβαθρο στην εξελικτική της πορεία, διαμορφώθηκε από δυο κυρίαρχες τάσεις: την επίδραση των ψυχαναλυτικών ψυχοδυναμικών και κοινωνιολογικών επιστημών, καθώς και από την εσωτερική εξέλιξη της μεθοδολογίας του ίδιου του επαγγέλματος από την πρακτική εφαρμογή και την έρευνα.

Παρακολουθήστε το παρακάτω video για πλήρη ενημέρωση στα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα.

Απασχόληση

Οι τομείς απασχόλησης των κοινωνικών λειτουργών καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στην Κοινωνική Πρόνοια (προγράμματα παιδικής προστασίας, υπερηλίκων, αναπήρων), στην Υγεία (νοσηλευτικά ιδρύματα, αναρρωτήρια, θεραπευτικούς ξενώνες, ιατροκοινωνικά κέντρα), στην Ψυχική Υγεία (παροχή υπηρεσιών διαγνωστικού συμβουλευτικού και θεραπευτικού χαρακτήρα σε άτομα, ομάδες και οικογένειες, κοινοτικά Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Θεραπευτήρια Ψυχικών Παθήσεων, Συμβουλευτικούς Σταθμούς κ.λπ., στην Κοινωνική Ασφάλιση, στον τομέα του επαγγελματικού προσανατολισμού εργασίας (παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στα πλαίσια των φορέων επαγγελματικού προσανατολισμού, επαγγελματικής εκπαίδευσης και απασχόλησης, όπως Κέντρα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Σχολές Μαθητείας, βιομηχανικές μονάδες, επιχειρήσεις κ.λπ., στην Εκπαίδευση (παροχή ειδικών κοινωνικών υπηρεσιών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης), στην Πρόληψη της παραβατικότητας (Δικαστήρια Ανηλίκων, Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων, Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων, Ιδρύματα Αγωγής Ανηλίκων, Σωφρονιστικά Καταστήματα, Φυλακές, Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων, στην Κοινωνική Οργάνωση και Ανάπτυξη (σε όλες τις βαθμίδες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κέντρα Νεότητας, κ.λπ.), στις Ένοπλες Δυνάμεις και τις υπηρεσίες του Υπ. Δημόσιας Τάξης. Οι πτυχιούχοι των τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας μπορούν να ασκούν ιδιωτικό κλινικό έργο καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα σε επαγγελματικά αντικείμενα που δεν αναφέρονται παραπάνω και προκύπτουν από την εξέλιξη της επιστήμης, στην ειδικότητα της κοινωνικής εργασίας, και καλύπτουν όλο το φάσμα της Διοικητικής ιεραρχίας των Υπηρεσιών που υπηρετούν.


Πανεπιστημιακά Τμήματα

Στην Ελλάδα λειτουργούν τα παρακάτω πανεπιστημιακά τμήματα, για τα οποία παρέχουμε πλήρη υποστήριξη:
Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
Στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας)
Στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας)
Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας)


Αίτηση ενδιαφέροντος