Δρ Σωκράτης Σκλάβος

email: ssklavos@synelixis.net

Σωκράτης Σκλάβος
Σωκράτης Σκλάβος

Κατάγομαι από τους Φούρνους Κορσεών, συστάδα νησιών ανάμεσα Ικαρίας, Σάμου & Πάτμου στην άγονη γραμμή του Ανατολικού Αιγαίου. Γεννήθηκα, μεγάλωσα και έζησα στον Πειραιά στο εμπορικό λιμάνι της Ακτής Μιαούλη.  Κατάγομαι από ναυτική οικογένεια, και τρέφω απεριόριστη αγάπη στη θάλασσα και ειδικά το Αιγαίο Πέλαγος.

Οι δραστηριότητές μου είναι η διδασκαλία πανεπιστημιακών μαθημάτων, η ανάλυση δεδομένων και η έρευνα στις θετικές & ιατροβιολογικές επιστήμες. Η σταδιοδρομία μου ξεκίνησε ως ερευνητικός βοηθός στην Υποβρύχια Ακουστική & Θαλάσσια Τεχνολογία στο Ι.Τ.Ε. (Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας, Ηράκλειο, Κρήτης) στον τομέα προγραμματισμού και ανάλυσης εικόνας. Παράλληλα ακολούθησα μεταπτυχιακές & διδακτορικές σπουδές στις Νευροεπιστήμες στην Ιατρική Σχολή Κρήτης. Μετά τη λήψη του διδακτορικού διπλώματος εργάσθηκα ερευνητικά και επικουρικά ως καθηγητής προπτυχιακών & μεταπτυχιακών σπουδών σε Ερευνητικά κέντρα και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα Ελλάδος. Παράλληλα ανέπτυξα τον τομέα της φροντιστηριακής διδασκαλίας πανεπιστημιακών μαθημάτων και παροχής υπηρεσιών έρευνας σε Ακαδημαϊκά & Νοσηλευτικά Ιδρύματα καθώς και ιδιώτες. Το 2008 ίδρυσα το εργαστήριο NeuroBioAnalysis Lab το οποίο το 2017 απορροφήθηκε από την τωρινή εταιρεία SYNELIXIS. Εξακολουθώ να εργάζομαι αδιαλείπτως στο χώρο της έρευνας και μπορείτε να δείτε ή να ζητήσετε τις επιστημονικές μου δημοσιεύσεις.

Είμαι τακτικό μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (EME), της Ελληνικής (EEN) και της Αμερικάνικης Εταιρείας (SfN) για τις Νευροεπιστήμες και της Διεθνούς Οργάνωσης Έρευνας και Μελετών του Εγκεφάλου (IBRO).

Διακρίσεις: American Association for the Advancement of Science (USA, 2003), BBSRC (UK, 2005).

Αν με αναζητάτε θα με βρείτε είτε σε αίθουσα διδασκαλίας στον φροντιστηριακό μου χώρο είτε στο εργαστήριό μου. Δεν σας αποφεύγω αν δεν απαντώ στα τηλέφωνα, απλά, εκπληρώνω το χρέος μου σύμφωνα με τις προσταγές του Δασκάλου μου Α. Μοσχοβάκη και πάντα αναζητώ τον προορισμό του ταξιδιού μου.

Θεωρώ μεγαλύτερες αρετές  την υπομονή, την επιμονή, την εργατικότητα, και τη φιλομάθεια.

                                                                                                 Nobody Knows, it's the infinity my dear, so simple....... (Sok)

  Σύντομο Βιογραφικό

 • Απόφοιτος Ιωνιδείου Πρότυπου Σχολής Πειραιά (1987)
 • Πτυχίο Μαθηματικών, Σχολής Θετικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Κρήτης (1992)
 • Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Βασικές Νευροεπιστήμες, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης (1997)
 •  Διδακτορικό Δίπλωμα στις Νευροεπιστήμες, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης (έτος απονομής 2002)
 • 1993 - 1999. Ερευνητής Ι.Τ.Ε/Ινστιτούτο Υπολογιστικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Ομάδα Υδροακουστικής & Υπολογιστικών Νευροεπιστημών.
 • 2000 -2003, Ερευνητής, Λέκτορας Νευροεπιστημών, Τμ. Ψυχολογίας, Univ. Sheffield, UK
 • 2004 - 2006, Ερευνητής, Ιατρική Σχολή, Παν. Πατρών & RIKEN-Human Brain Science Institute, Tokyo, Japan
 • 2007 - 2015, Επιστημονικός Συνεργάτης, Εργαστήριο Φυσιολογίας & Κλινικής Νευροφυσιολογίας, ΕΚΠΑ
 • 2008 - 2012, Καθηγητής ΠΔ. 407/80, Σχολή Επιστημών Υγείας, ΕΚΠΑ
 • 2004 - 2016, Καθηγητής Πανεπιστημιακών Μαθημάτων & Ακαδημαϊκός Σύμβουλος Φροντιστηρίων Πανεπιστημιακών Μαθημάτων.
 • 2017 - σήμερα, Καθηγητής - Διεύθυνση Σπουδών & Επιστημονικός Υπεύθυνος της Synelixis, Σύμβουλος Έρευνας & Ανάλυσης Δεδομένων Πανεπιστημιακών Τμημάτων και Ιδιωτικών Οργανισμών.