Σεμινάρια

Σεμινάρια Νευροεπιστημών

Οι Νευροεπιστήμες μελετούν τη βιολογική βάση ελέγχου της συμπεριφοράς. Πως αλληλοεπιδρά το περιβάλλον με την κληρονομικότητα και πως τα φάρμακα ρυθμίζουν τη συμπεριφορά? Από το κύτταρο στο νευρικό δίκτυο και από το νευρικό δίκτυο στο νευρικό σύστημα. Προσομοιώνει η τεχνητή νοημοσύνη τις διεργασίες του εγκεφάλου? Αυτά και άλλα πολλά μέσα από 10 θεματικές ενότητες βιολογικής και νευρωνικής εξερεύνησης  του εγκεφάλου. Επιστήμονες από τη Νευροεπιστήμη, την Ψυχολογία και την Ιατρική αναλύουν, απαντούν στις ερωτήσεις σας.  


Νευροεπιστήμες & Συμπεριφορά
Νευροεπιστήμες & Συμπεριφορά

Ημέρα & ώρα: Σάββατο, 16.00 - 18.00

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων εντός αίθουσας: 8 άτομα
Δεν υπάρχει περιορισμός συμμετεχόντων online.
Ημερομηνία έναρξης επόμενου κύκλου: Αναμένεται
Οργάνωση (*)
Αθανασούλη Παρασκευή,  MSc, Νευροψυχολόγος
Σκλάβος Σωκράτης, Phd, Μαθηματικός - Νευροεπιστήμων
10 Θεματικοί κύκλοι
1. Μνήμη & Μάθηση, 2. Προσοχή, 3. Αντίληψη, 4. Ανάπτυξη, 5. Τεχνητή Νοημοσύνη, 6. Μαθηματικά & Εγκέφαλος, 7. Μεταιχμιακό Σύστημα, 8. Λόγος: Κατανόηση & Φώνηση, 9. Εξάρτηση, 10. Ψυχοτρόπες ουσίες. 

Οι παρουσιάσεις γίνονται από πιστοποιημένους καθηγητές-ερευνητές στις Νευροεπιστήμες, την Ψυχολολογία και την Ιατρική. Στους θεματικούς κύκλους παρουσιάζονται θέματα βιολογικής βάσης ελέγχου συμπεριφοράς και ρύθμιση από το εξωγενές περιβάλλον. Οι παρουσιάσεις είναι on line και οι συμμετέχοντες συμμετέχουν στην συζήτηση θέτοντας ερωτήματα ή διαφορετικές απόψεις οι οποίες και αναλύονται. 

Κόστος συμμετοχής 400 ευρώ (-25% με κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ). Στους συμμετέχοντες προσφέρεται δωρεάν το βιβλίο της καθηγήτριας Ελένης Σαββάκη (Οι παράλληλοι εαυτοί μας και το δεξί βουβό ημισφαίριο, Παν. Εκδόσεις Κρήτης)

Στους συμμετέχοντες δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης.


(*) Το εργαστήριο Research.Synelixis Lab είναι μέλος των IBRO (International Brain Research Organisation) και SfN (Society for Neuroscience). Σε διεθνές επίπεδο έχει λάβει διάκριση της American Association for the Advancement of Science (USA, 2003). Εντός Ελλάδος έχει πιστοποίηση από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης (Aρ. Πιστ. 239/β)  


Αίτηση ενδιαφέροντος